Hoppa direkt till innehåll
ansluter4

Företag Koppar (ADSL)

Alla i Östhammars kommun som har telefontrådar till företaget kan ansluta sig till Östhammars Stadsnät. Koppartrådarna hyrs från Skanova medan övrig utrustning ägs av Östhammars Stadsnät. Om du inte bor ovanligt långt från telestationen betyder detta att du alltid kan få bredband via koppar (ADSL), såvida Skanova ej har stängt ner kopparnätet i ditt teleområde. ADSL-tjänsten körs normalt på så kallad delad ledning, vilket innebär att du har din vanliga analoga telefonledning kvar och att signalerna för ADSL överlagras på samma telefonledning.
Om det finns koppartrådar till ditt företag så är det bara att beställa nätanslutning till Östhammars Stadsnät via vår Kundtjänst. Därefter beställer du de tjänster som passar dig bäst från respektive tjänsteleverantör, se vidare under Tjänsteguiden.
För anslutning via ADSL behöver du ett ADSL-modem. Dialectbutiken i Östhammar säljer ADSL-modem som är anpassade (konfigurerade) för Östhammars Stadsnät. Det är en förutsättning för att vi ska ta ansvar för att det fungerar i Östhammars Stadsnät.
Om du väljer att inte ha det analoga telefonabonnemanget kvar används hela kopparledningen för ADSL. Skanova tar då ut en högre avgift för hyran av kopparledningen från Östhammars Stadsnät. Den högre avgiften tar vi i vår tur ut av dig som abonnent.